freemdefogels@gmail.com

Wintereditie fff 18, 19 en 20 december 2015

Huiskamerconcerten, 20 december 2015

In de middag kan er op verschillende sfeervolle locaties achter dorpse deuren genoten worden van muzikale optredens. De huiskamerconcerten duren ongeveer 30 minuten. Een optreden realiseren in zo een bijzondere omgeving met een uniek decor is zowel voor de toeschouwers als de artiest zeer speciaal. En we hebben een heel aantal mooie huiskamers voor u geselecteerd. Door de kleinschaligheid en het directe contact van de artiest met het publiek ontstaat er iets persoonlijks, iets intiems; een beleving. U maakt een drietal keuzes uit het aanbod, bij aankomst op de Houtse Heuvel Huiskamer tussen de deuren kunt u een kaartje kopen en ontvangt u een plattegrond.

Om 14:00, 15:00 en 16:00 uur kunt u genieten van de artiesten. Na de laatste ronde concerten om ca. 16:30 uur wordt het festival afgesloten met een verrassingsact in de Houtse Heuvel Huiskamer. Tussen de deuren ontmoeten we elkaar en genieten we van een warme of koude drank en sluiten samen het weekend af! Kaartjes voor de (zondagmiddag)huiskamerconcerten zijn HIER te koop voor €7,50 voor volwassen (18 jaar en ouder) of halen bij Dorpshuis Den Brink of Jan Pheninckx. Kinderen mogen voor €2,50 de drie voorstellingen bezoeken. De locaties van de optredens en eventueel een plattegrond worden zondagmiddag bij het clubhuis op de Houtse Heuvel bekend gemaakt.

De volgende artiesten spelen, maak hieruit 3 keer een keuze:

De huiskamer van de familie Trommelen vult zich met rauwe klanken.

 

De artists in residence Mees, die deze week in Den Hout haar nieuwe repertoire heeft gemaakt zal u toezingen vanuit een prachtige schuur. Ze heeft haar hart gevonden in zingen, jaren geleden alweer. Mees reist stad, land en luchtruim af om haar toehoorders te verwennen met haar zangstem met beeldende liedjes die je kunnen raken tot in je ziel. Ze leeft bijna van de wind en volgt haar weg langs de serieuze maatschappij, als een Vrije Vogel. Spelend op haar gitaar en verleidend met haar stem slaat ze haar vleugels uit en gaat ze met u op pad.

 

Het duo Puyck! (Ginette Puylaert – Sopraan, Sofie de Klerk – Accordeon) maakte verschillende producties voor o.a. de opera dagen Rotterdam, Het Freemde Fogel Festival in Den Hout en de accordeon-dagen in Den Haag. Dit bleef niet onopgemerkt! Puyck won in maart 2014 de eerste prijs op het Novam accordeon concours, in de categorie kamermuziek. Ze zijn weer terug dit jaar en de huiskamer waarin zij spelen is nog maar net klaar, maar een zeer geschikte plek om te spelen voor dit enthousiaste en flexibele duo.

 

We zijn trots dat we in Den Hout onze eigen Houtse Emma Verstraaten kunnen laten horen. In 2014 was zij als 14 jarige violiste als winnaar van het Rotary talenten concours in Oosterhout gekozen door de jury. Zij speelt in het Regionaal strijkorkest op het Factorium in Tilburg. Dat zij een echt talent is blijkt wel uit het feit dat zij in het Concertgebouw in Amsterdam mocht spelen. Daar heeft ze Janine Jansen begeleid (Samen met 124 andere jonge violisten) omdat het Concertgebouw 125 jaar bestond.

 

De Billies verzorgen samen met Anton Kamps een concert in de oude pastorie; een passende locatie voor een oude pastoor. De Billies hebben hun sporen zeker al verdiend en ook nu zal het zeker een swingend en spetterend optreden gaan worden. Bij het vuur in de smederij zullen twee jongemannen hun muzikale warme klanken laten horen.

 

¡Hatlines! Een muzikaal duo dat bekende stukken speelt, maar net zo goed wat interessante improvisaties door hun repertoire gooit. Bestaand uit gitarist Joeri de Hoogh en toetsenist Anil Tümkaya.

 

De Freemde Fanfare: de Houtse fanfare Amicitia geeft driemaal een verrassend Freemd Huiskamer kerstconcert samen Bonuz, Cadans en de organist Jan-Sjoerd van de Vaart in de in de Corneliuskerk kerk.

Freemd Kerstconcert Houts Twaalfuurtje (5)

 


Recent Images Plugin developed by YD