freemdefogels@gmail.com

Wintereditie fff 18, 19 en 20 december 2015

Uitzendingen Dorpen Derby

Start uitzendingen Brabantse Dorpen Derby op Omroep Brabant

’s-Hertogenbosch, 17 september 2015  – De uitzendingen over de finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2015 starten komende zaterdag, 19 september, op Omroep Brabant. De  Derby is een leefbaarheidswedstrijd van de provincie Noord-Brabant, met dit jaar als thema Cultuur. Negen teams, met elk een deskundige coach, zetten zich in om de leefbaarheid van hun dorp te verbeteren met een project rondom cultuur in de meest brede zin van het woord. Vanaf zaterdag kan iedereen ook stemmen op een van de projecten.
In de eerste uitzending worden de finalisten van 2015 voorgesteld. In de tweede uitzending op 26 september wordt terug gekeken hoe het de winnaars van de eerste drie edities is vergaan. Daarna komen negen  weken lang iedere week steeds drie dorpen in beeld. Tussen 19 september en 6 december kan iedereen via Facebook en www.brabant.nl/dorpenderby stemmen op zijn favoriet. Op 12 december vindt de ontknoping plaats tijdens een grote live tv finale.
Coaches
De negen Brabantse dorpen  en hun coaches zijn Den Hout met Joost Heijthuijsen, Gilze met Gerard Korthout, Heeswijk-Dinther met Bijke Aarts, Heeze met Rocco Verdult, Nispen met Heleen Moors, Ravenstein met Simone Kramer, Sint-Agatha met René Bastiaanse, Sterksel met Meggy Althuizen en Stevensbeek met Cor van de Griendt. De komende maanden kunnen de negen finalisten bij hun coach terecht voor raad, tips en motivatie.
Enthousiasme
De negen finalisten zijn door een deskundige jury gekozen uit 92 aanmeldingen.Gedeputeerde en juryvoorzitter Henri Swinkels: “Ik heb onlangs met de andere juryleden de negen  projecten bezocht. We zijn onder de indruk van hoe hard er wordt gewerkt en wat al die enthousiaste mensen allemaal teweeg brengen in hun dorp.”
Finale
De top 9, die op 12 december bekend wordt gemaakt tijdens de finale wordt voor 60% bepaald door de jury en voor 40% door de publieksstemmen. Tijdens de uitzending wordt de top 3 bekend gemaakt. Hiervoor kan tijdens de uitzending ge-smst en gebeld worden. Deze stemmen bepalen dan voor 100% wie de winnaar van de Dorpen Derby 2015 wordt! En wie er dus met € 25.000, € 12.500 en € 7.500 naar huis gaat. Met deze prijzen kunnen de dorpen echt een verschil maken voor de leefbaarheid.
Stemmen kan dus via Facebook (brabantsedorpenderby) en op www.brabant.nl/dorpenderby. Hier is ook meer info te vinden over de negen projecten. De Derby is ook te volgen op Twitter (@dorpenderby).


Recent Images Plugin developed by YD