freemdefogels@gmail.com

Wintereditie fff 18, 19 en 20 december 2015

Persbericht!

Kick off-bijeenkomst met de 9 finalisten, de coaches en de jury van de Brabantse Dorpen Derby, in aanwezigheid van gedeputeerde van Noord-Brabant Henri Swinkels.

Kick off-bijeenkomst met de 9 finalisten, de coaches en de jury van de Brabantse Dorpen Derby, in aanwezigheid van gedeputeerde van Noord-Brabant Henri Swinkels.

Joost Heijthuijsen coach Den Hout in Dorpen Derby

Oisterwijk, 30 mei 2015 – De directeur van het Tilburgse Festival Incubate, Joost Heijthuijsen,  wordt de coach van Den Hout in de Brabantse Dorpen Derby. “We zijn super blij met hem. Hij is altijd bezig op het randje van cultuur, kunst en leefbaarheid, en doet altijd dingen die net iets anders zijn. Dat past goed bij ons”, zo liet het team van het Freemde Fogel Festival weten.  Joost is ook enthousiast: “Het is een sterk dorp, waar veel gebeurt, en iedereen doet mee. Ze vinden zichzelf steeds weer uit, en daar houd ik van. Wij gaan winnen, let maar op”, aldus een enthousiaste coach.

In het midden van Den Hout ligt De Heuvel, een klein openbaar toegankelijk landgoed dat gezamenlijk bezit is van omwonenden. Dit jaar wordt Den Hout tweemaal (met een zomer- én wintereditie) omgetoverd tot het Freemde Fogel Paradijs. Onder de bomen van de Houtse Heuvel houden plaatselijke fanatieke Fogels het Freemde Fogel Festival met verschillende activiteiten. Het festival is bedoeld om talenten van inwoners, ondernemers, muzikanten en artiesten uit het dorp en uit de buurt een podium te bieden. Het Freemde Fogel Festival is bedoeld voor jong en oud.

 

Kick-Off

Dat Heijthuijsen de coach van Den Hout wordt, werd  zaterdag door de provincie bekend gemaakt in een spetterende kick-off van de Brabantse leefbaarheidswedstrijd in het KVL-complex in Oisterwijk.  De negen Brabantse coaches zijn, naast Joost, Gerard Korthout (Gilze), Bijke Aarts (Heeswijk-Dinther), Rocco Verdult (Heeze), Heleen Moors (Nispen), Simone Kramer (Ravenstein), René Bastiaanse (St. Agatha), Meggy Althuizen (Sterksel) en Cor van de Griendt (Stevensbeek).

Netwerk
De komende maanden, tot de finale op 12 december 2015,  kunnen de negen finalisten bij hun coach terecht voor raad, tips, motivatie en natuurlijk schakelen zij ook hun grote netwerk in voor de projecten in de Dorpen Derby, zo hebben ze hun teams toegezegd.  Vanaf half september worden de inspanningen van de teams getoond in een reeks programma’s op Omroep Brabant.

Enthousiasme
Alle coaches zijn blij met het project waar ze op basis van hun expertise aan zijn gekoppeld. “Wat ze inbrengen, is een hoop enthousiasme, en genoeg kennis om de projecten een stapje verder te brengen”, stelde Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant en voorzitter van de jury..

Meer over de Brabantse Dorpen Derby,  de negen finalisten en hun coaches, is te lezen op www.brabant.nl/dorpenderby.

 

 

 


Recent Images Plugin developed by YD